top of page
himmel

Inspirerad mat & resor

Foodies and Travel är fyllt med unikt och engagerande innehåll. Utforska allt som erbjuds – kanske kommer bloggen & butiken väcka nyfikenhet och inspiration. Så, luta dig tillbaka, koppla av och läs vidare.

Lyxig minisemester i Saltsjöbaden

Allt du behöver veta inför sommarens lata dagar i Saltsjöbaden!


Ta på dig badrocken, sätt telefonen på ljudlös, och ta ett morgondopp i havet. Njut av en god frukost på Kringelgården för att därefter ta en promenad längs Baggensfjärden. Att komma till Saltsjöbaden är att komma hem!


Kö till badstranden
Sommar på Friluftsbadet

Redan när du rullar in i Saltsjöbaden slås du av historien, naturen och de många vackra husen som byggdes runt sekelskiftet. Till Saltsjöbaden (eller Saltis bland invånarna) tar du dig antingen kommunalt, med bil, skärgårdsbåt om sommaren eller taxi. Låt minisemestern i Saltsjöbaden börja! Låna en kajak på Vår Gård och ta med dig en picknick. Paddla ut till Sumpholmen och bada ifrån klipporna. Föredrar du att öva upp balansen finns SUP att tillgå under sommarmånaderna. Lagom till lunch paddlar du tillbaka och kan utforska andra delar av Saltis.
Utforska närområdet eller stan

Det finns många natursköna promenadstråk längs hav och skog. Rekommenderar varmt en spännande kulturarvspromenad på Skogsö där du får lära dig mer om slaget vid Stäket på plats! Missa heller inte anrika Saltsjöbadens friluftsbad som kan liknas vid ett slott med bryggor som sträcker sig rätt ut i havet. I närheten ligger också Grand Hotel Saltsjöbaden med trevliga restauranger, spa och favoriten Alice bar. När du kliver in genom dörrarna får du en hisnande känsla – en plats för dig som vill uppleva historiens vingslag. Här har kungligheter och Hollywoodstjärnor bott, fredsförhandlingar hållits under krigstider och statsöverhuvuden konfererat.

Om du tar dig lite längre bort hittar du Erstaviks bad och naturreservat med klippor, gräsmattor, kiosk och en fin sandstrand. En annan pärla är Älgö, skärgårdsön utanför Saltsjöbaden. På Älgöbadet kan du bada från berget och bryggan. På sommarhalvåret finns en kiosk och vissa kvällar bjuds det på jazz. Om du har barnen med dig finns ju till exempel Gröna Lund och Stockholms alla museer på ett behagligt avstånd.6 restauranger du inte får missa

 

Holmen Kök & Bar – på bryggan i kvällssolen kan du njuta av en klassisk Toast Skagen eller Holmens Moules.

Pirlo Pizza – nytillskottet Pirlo gör grymma pizzor med färska råvaror.

Restaurang Solsidan – genuin kvarterskrog i gammal stationsbyggnad som serverar klassiska rätter.

Villa Skärtofta (Vår Gård) – finsmakare ska definitivt testa Skärtofta som öppnar i februari. Vacker miljö och kockar som hyllar modern och innovativ matkonst.

Handelshuset – härlig miljö och vällagad mat, med en underbar delikatessbutik.

Franska Matsalen (Grand Hotel Saltsjöbaden) – klassiska rätter i en miljö inspirerad av Versailles i Frankrike inredde hotellets grundare K. A. Wallenberg och hans fru Alice Franska Matsalen i slutet av 1800-talet.

 Få en upplevelse och en verklighetsflykt, bara en halvtimmes färd från Stockholm. Du kommer väl och besöker Saltsjöbaden?

 

 


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page