top of page
himmel

Inspirerad mat & resor

Foodies and Travel är fyllt med unikt och engagerande innehåll. Utforska allt som erbjuds – kanske kommer bloggen & butiken väcka nyfikenhet och inspiration. Så, luta dig tillbaka, koppla av och läs vidare.

Livets goda i Prag

Frigör ditt sinne och låt din mun följa efter!

Kasta bort alla dina föreställningar du har om matdestinationen Prag och gå på upptäcktsfärd i staden.Gourmetrestaurang med Michelinstjärna
La Degustation Bohême Bourgeoise


En bifftartar är en tjeckisk klassiker du inte bör lämna Prag utan att ha smakat. De restauranger som serverar den på bäst sätt är kanske Nase maso eller Kantýna. För en tartar i klassisk fransk stil besök det eleganta Café Savoy. Gillar du en tartar med Asiatisk twist är det Sansho du ska besöka. För en raffinerad version finns det inget bättre ställe än Michelin restaurangen La Degustation Boheme Bourgeoise. Den bästa versionen av en gulasch får du på restaurang U Mateje. De använder en mängd olika svampar för en vacker blandning av smaker och texturer. Det enda stället du behöver gå för att äta friterad ost i Prag är till någon av Lokál restaurangerna. Deras ost lagras i huset under sex extra veckor och steks sedan i smör. Restaurangerna Výčep och Štangl, skapar avslappnad fine dining med lokala råvaror och internationella influenser.


I möte med världenBege dig till Dian för en är liten bit av Vietnam med ett koncept som går ut på att rätter ska delas. Om det franska köket tilltalar dig är det Le Terroir som är it-stället på kartan. Vinerna är fantastiska och maten är enkel men exakt gjord. Tapasälskare får inte missa ett besöka till den exklusiva restaurangen El Camino, där varje rätt kommer med en historia och förför gommen. Är medelhavsmaten din melodi så missa för allt i världen inte restaurang Dejvicka 34 och Aperitivo! Här huserar Tomáš Černý, kock och delägare, som har arbetat med välkända italienska kockar i mer än tjugo års tid så hans specialisering på det italienska köket är absolut förståelig. Dessutom belönad med en Michelin Bib Gourmand.

Njut av en skål med ramen på Kitchen the Address, förmodligen det äldsta ramen stället i stan.


 

Runda av med en cocktailHemingway Bar är helt klart en av de bästa barerna i Gamla Stan. Och det enda stället du ska testa Absint på. Den dolda pärlan Parlour ligger på gatan Krakovska vid Vaclavplatsen. Den är dold i ordets rätta bemärkelse, men är mödan värd! Det hippa distriktet Karlín saknade alltid en bra cocktailbar tills Liquid Office Bar slog upp dörrarna. Deras åldrade Negroni med lokalt aprikosbrännvin är en fantastisk lokal twist på den odödliga klassikern.

 

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page