top of page
himmel

Inspirerad mat & resor

Foodies and Travel är fyllt med unikt och engagerande innehåll. Utforska allt som erbjuds – kanske kommer bloggen & butiken väcka nyfikenhet och inspiration. Så, luta dig tillbaka, koppla av och läs vidare.

Topp 5 vingårdar i Algarve

Algarve är inte bara hem åt några av de vackraste stränderna i Europa och golfbanor i världsklass utan också hem åt några välsmakande viner. Klimatet i regionen och det konstanta solskenet skapar en perfekt plats för vinodling. Häng med när jag utforskar vinerna från Algarve!
Föreställ dig varma, solkyssta, sammetslena röda viner från inhemska druvsorter som till exempel Negra Mole, Castelão och Trincadeira, medan de delikata DO vita vinerna som Arinto, Malvasia Fina och Crato Branco (Síria) smakar som exotiska frukter till fiskgrytan. Portugal är helt enkelt landet som håller fast vid sin vinodlingstradition, ett stort hantverksmässig kunnande och numera tillför man även modern kunskap och arkitektur.

 

1. Vingården Quinta dos ValesQuinta dos Vales ligger i hjärtat av västra Algarve och erbjuder en lyxig upplevelse med både boende, konst och vinprovning. Det är också en av de mest populära vingårdarna i regionen, efter att ha vunnit "Bästa vin i Algarve" sju av de senaste 11 åren. Med fantastisk utsikt över landsbygden och fantastiska konstverk som periodvis placeras ut i den underbara trädgården, finns det inget bättre sätt att tillbringa en varm dag i Algarve. Glöm inte deras prisbelönta viner av högsta kvalitet som finns att prova och köpa hem!

 


Man framför vintunnor
Familjeägda vingården Cabrita Wines

Ett familjeägt varumärke som kommer från Quinta da Vinha och är en av de första moderna producenterna av viner i regionen. De tillverkade sina första vinflaskor med traditionella druvor från Algarve 1977. Under de följande decennierna började familjen odla nya druvor såsom touriga nacional, trincadeira, aragonez och castelão. 2007 lanserade de sin nya röda och rosé.

 

3. Vingården Quinta De Mata-Mouros


Vinflaskor i picknickkorg
Klostervin på Quinta De Mata-Mouros

En annan känd vingård är Quinta De Mata-Mouros som började producera vin 2000. Vingården ligger på platsen för ett kloster från 1100-talet, Nossa Senhora do Paraíso. Mycket av klostret gick förlorat under 1800-talet, men huvudstrukturen finns kvar än idag och har sedan dess restaurerats. Här får du således både ett fantastiskt glas vin och en historisk rundtur.

 

4. Vingården Morgado do QuintãoKanske en av Algarves mest fantastiska vingårdar?! Här får du inte bara en vingårdsupplevelse utan kan även äta en lunch under ett 2 000 år gammalt olivträd. Morgado do Quintão grundades i början av 1800-talet av greven av Silves och är fortfarande kvar i samma familj. Med stor passion för mat, äventyr och underhållning skapar familjen en plats full av kärlek. Som en av de första vingårdarna i Algarve att exportera till USA är de också stolta över att ha sina druvor representerade på 3-stjärniga Michelin-restauranger runt om i världen.

 


Vinglas och vinflaska
Kvalitetsviner på Herdade dos Pimentéis

Familjeägda Herdade dos Pimentéis producerar högkvalitativa viner och ligger i den östra delen av Algarve nära Tavira. De erbjuder guidade turer, vinprovningar och möjlighet att lära sig om vinframställningsprocessen. Familjedrömmen startade 2006 då man lätt återuppbygga familjen Pimentals egendom. Druvorna plockas för hand och kastarna är noggrant utvalda. Vinerna är fruktiga, med struktur och goda aromer – födda på sluttningarna med utmärkt exponering för solen, som får inflytande från havsbrisen, bergskedjan och lerkalkstensjorden.

 

 

 

 

Senaste inlägg

Visa alla

Komentar


bottom of page